Overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje. Overwinteren in een warm klimaat.

Overwinteren wat is dat?

Overwinteren is een verblijf van een maand of langer in een warm land, om zo de koude en natte winter in Nederland niet ten volle mee te hoeven maken. De meest voorkomende redenen om te overwinteren zijn vaak het fijne klimaat in het gebied waar u naar toe gaat en het relaxte leven gedurende de maanden dat u niet thuis bent. Ook is de gezondheid vaak een reden om niet in de kou en nattigheid in Nederland te blijven.

Spanje overwinteren

In de winter vertrekken veel fitte gepensioneerden en 50 plussers naar de Spaanse kusten om in Spanje te overwinteren. Spanje is zeer geschikt om te overwinteren vanwege het fijne mediterrane klimaat, het prachtige landschap, de vriendelijke bevolking en de schone lucht. Overwinteren in Spanje aan de Costa Blanca, in het bijzonder Benidorm, de Costa Brava en de Costa del Sol in Zuid Spanje is populair, maar ook de overige gebieden van Spanje, zoals de Spaanse eilanden Ibiza, Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura komen steeds meer in trek.

Overwinteren Spanje, van November tot Maart...

Vanaf november begint in Spanje aan de Spaanse Costa's het seizoen van de pensionados. In de winter treft men er vooral ouderen uit de noordelijke delen van Europa. Na een wandeling over de boulevard en winkelstraten wordt er koffie gedronken op een terrasje of zit men heerlijk te genieten op een bankje in de zon. 's Middags een misschien een dutje of liever nog 18 holes....? En aan het einde van de dag een drankje in een bar. Wat wil een mens nog meer? U wilt toch liever niet in Nederland blijven en achter de geraniums overwinteren...

Het weer in Nederland... liever overwinteren in Spanje...

Favoriet gespreksthema is natuurlijk het weer in Nederland. Liefst regen en storm, of als het even kan sneeuw en gladheid, terwijl men zelf nog heerlijk kan genieten van de aangename zonnestralen. Het weer is de hoofdreden om te overwinteren in Spanje, alhoewel het niet altijd precies is wat men zich er van voorgesteld had. Voor echt mooi aangename temperaturen is overwinteren op de Canarische Eilanden wellicht een betere keuze.

 

 

Goedkoop overwinteren Spanje

De kosten voor het overwinteren in Spanje heeft u in belangrijke mate zelf in de hand. De prijs hangt af van het door u gekozen vervoer, de accommodatie en hoe u alles in Nederland regelt. Op de pagina tips geven we een aantal ideeën over hoe u het overwinteren ook financieel leuk kunt houden.

Vakantie aanbieders

Overwinteren in Spanje - Van Ham Reizen 

Vakantie Spanje - Jiba

 

Vakantie Spanje - Sunweb

 

Vakantie Spanje - Ferio

 

vakantie Spanje Tui Arke

 

Vakantie Spanje - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Spanje - World Ticket Center